OSO SAGA S300 - 3 KW

8.559,-
14.309,-
Leveringstid: 1 til 3 uker

Ø580x1710 mm

Oso Saga Bereder S300 - 3 kW  

  • Nominell spenning 1: 230V
  • Høyde: 1710mm
  • Bredde: 580mm
  • Vekt: 51kg
  • Effekt: 3.0kW
  • Kapasitet 5,5 pers.  
  • Kapasitet varmtvann 40 °C: 539 L
  • Oppvarmingstid Dt 65°C : 7.2 timer

 

Saga leveres i 4 volum, passende. Teknisk info ovenfor viser erfaringstall basert på normalt varmtvannsforbruk. Varmtvannskapasitet ved styrttapping v/ 40° + kontinuerlig varmtvannsproduksjon i liter / time. Ved 40° benytter en normaldusj ca. 60 l. og badekar ca. 180 l. 

 

- Moderne design med heldekkende, isolert, avtagbar topp.
 - 5/4" el. element - bedre ogsa for kalkholdig vann.
 - Skumisolert med  ECO-Foam , ISO 3582 sertifisert. Varmeisolert el. boks. 
 - Blandeventil m/ stoppekran - UX 15 mm. stillbar 45-80°C, fabrikkmontert. 
 - Sikkerhetsventil - SVK 9 bar, 1/2 , fabrikkmontert bak lokk nede.
 - Kraftige stillben m/lettskrudde trapesgjenger, fabrikkmontert.
 - Nettkabel 3m. m/jordet plugg. Føres i spalte under til vegg. 

Kategori: 
Varmtvannstanker
Merke: 
Oso
Varenummer:
8000556

Varmtvannstanker tips

VELG VARMTVANNSBEREDER TILPASSET DIN HUSHOLDNING

Pass opp for høyt vanntrykk Smeller det i rørene når du skrur av vannet? Høyt vanntrykk i boligen kan føre til store skader

VELG VARMTVANNSBEREDER TILPASSET DIN HUSHOLDNING

Visste du at rundt tjue prosent av strømregningen din går til oppvarming av vann? Med utgangspunkt i et så stort energiforbruk, har det selvsagt stor betydning for hvor effektiv varmtvannsberederen din er. Bytter du ut din gamle varmtvannsbereder kan du faktisk redusere varmetapet med opptil 50 prosent. Har du noen gang stått i dusjen når det plutselig har gått tomt for varmtvann? Det er ganske irriterende og ikke minst veldig ubehagelig. Enten dusjer du for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder. Fortvil ikke – vi er varmtvanns-beredt! Varmtvannsberedere finnes i utallige størrelser og modeller – for montering på gulv, vegg og under benk. Det finnes også liggende og stående varianter.

 

Hvilken varmtvannsbereder som passer deg er avhengig av flere faktorer: Hvor mye varmtvann har du behov for? Hvor mye varmtvann produserer berederen? Hvor stor bereder har du plass til? Hvor skal berederen plasseres? Bør du velge en bereder med tilkoblinger oppe eller nede? Hvor godt isolert er varmtvannsberederen? Hvilken vannkvalitet er det der du bor? HVA ER VARMTVANNSBEHOVET DITT? Når du skal finne ut hva slags varmtvannsbereder du skal kjøpe, bør du først tenke gjennom hva slags varmtvannsbehov du har. Singel, samboer eller en familie på fem? Behovet for varmtvann er like varierende som ens livssituasjon. En aktiv storfamilie har behov for en større bereder og kanskje raskere oppvarming. En ekspressbereder kan derfor være et godt valg, så slipper sistemann å dusje i kaldt vann. Det kan også være lurt å tenke på hva slags baderomsutstyr du har – eller har tenkt til å kjøpe. Trenden med store dusjhoder, boblebad og store badekar kan fort doble vannforbruket hos en familie. Er du over gjennomsnittlig glad i å bade, bruker du antakelig mer enn hva som anses som et normalt varmtvannsforbruk, og har dermed behov for en større bereder enn den vanlige 200-literen. En tommelfingerregel kan være at en 120-liters varmtvannsbereder passer for husholdninger med én til tre personer. 200 liter passer for tre til fire personer, 250 liter for fire til fem personer, og 300 liter for familier på fem eller flere. Men dette er selvsagt individuelt, og derfor bør du tenke gjennom hva slags varmtvannsbehov

VÅRE BEST SELGERE:

7.290,-
Kjøp
Kampanje
4.680,-
9.803,-
Kjøp
Kampanje
7.490,-
12.509,-
Kjøp
Kampanje
8.559,-
14.309,-
Kjøp

PLASSERING OG STØRRELSE AV VARMTVANNSBEREDEREN

En riktig montert varmtvannsbereder kan vare i flere tiår, og er så godt som vedlikeholdsfri. I stedet for en standard varmtvannsbereder på 200 liter, kan det være lurt å gå opp til 250 eller 300 liter. Eventuelt er alternativet en bereder på 200 liter med hurtigoppvarmer. Hvis du har plass, vil vi derfor anbefale deg å heller velge en større enn en mindre varmtvannsbereder.

Hvor du skal plassere varmtvannsberederen i boligen avhenger spesielt av en ting – varmtvannsberedere skal monteres i rom med sluk. I leiligheter som ikke har plass til varmtvannsberederen i rom med sluk, kan den for eksempel plasseres under kjøkkenbenken. Da må det i tillegg monteres lekkasjestopper.

ISOLERING OG VANNKVALITET

Varmtvannsberederens isolering og hvorvidt tilkoblingen til berederen er oppe eller nede er også noe å tenke på. En bereder med skumisolering vil redusere varmetapet med opptil 30 prosent, sammenlignet med en varmtvannsbereder med standard isolasjon. Varmetapet vil selvfølgelig avhenge av størrelsen på varmtvannsberederen. Jo større varmtvannsbereder, dess høyere vil varmetapet kunne være.

Når det kommer til tilkoblinger har en varmtvannsbereder med tilkobling nede bedre energieffektivitet, siden det ikke forsvinner energi gjennom ventilsettet på samme måte som hos en varmtvannsbereder med tilkobling oppe. Ventilsettet har også fordel av å være montert ved berederens kaldeste område – nemlig bunnen.

Når man skal kjøpe seg en varmtvannsbereder bør en også sjekke vannkvaliteten, siden kvaliteten har betydning for varmtvannsberederens levetid og garanti. Bor du et sted hvor det er høyt salt- eller kalkholdig vann, trenger du en bereder med spesialelementer for å unngå eksempelvis kalkoppbygging på elementene.

For å finne ut hva slags kvalitet vannet har der du bor, bør du kontakte kommunen. Eventuelt så tilbyr OSO å teste vannkvaliteten kostnadsfritt. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn en vannprøve.